Rendőrök zavarták el a Fidesz ellen tüntetőket

"Nem elég a dohány, a szesz is kell?" - a nemzeti italboltok ellen tüntetett az Együtt-PM a tapolcai Fidesz-frakcióülés helyszínén, amíg el nem zavarták őket a rendőrök.

Az Együtt-PM azt követeli a kormánytól, hogy ne hajtsa végre ugyanazt az eljárást a szeszes italok kereskedelménél, mint a dohányipar esetében - mondta Pápa Levente, a pártszövetség gazdaságpolitikusa újságíróknak szerda délután a Fidesz-KDNP tapolcai kihelyezett frakcióülésének helyszínén.

M. Schmidt János / Népszabadság

A tanácskozásnak helyet adó négycsillagos szálloda sorompójánál Pápa Levente és a pártszövetség aktivistái a fideszes, KDNP-s politikusok érkezésekor a magasba tartottak egy molinót, amelyre - a nemzeti italboltokról szóló sajtóhírre utalva - azt írták: "Nem elég a dohány, a szesz is kell?".

Pápa Levente újságíróknak úgy fogalmazott, "ugyanolyan italmutyi várható, mint ami a ciginél történt". Az Együtt-PM azt követeli a kormánytól, ne tegye meg ugyanazt, mint amit a dohányipar esetében - mondta a gazdaságpolitikus.

"Az ellen is tiltakozunk (...), hogy a végtörlesztett hitelekre is érvényesíteni akarják azokat a kedvezményeket, amiket most a devizahitelesek megkapnak" - tette hozzá.

A molinót tartó Együtt-PM-eseket a helyszínen rendőrök igazoltatták, és közölték, hogy nem lehet demonstrálni, mert nem jelentették be három nappal korábban. Pápa Levente szerint a rendőröknek nem volt igazuk, mert - mondta - kampányidőszakban nem kell három nappal korábban bejelenteni semmilyen politikai rendezvényt. A tiltakozók este hat óra után hagyták el a tapolcai szálloda bejáratát.

A délután sajtótájékoztatót tartó Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőtől újságírók megkérdezték, a nemzeti italboltok témája szóba kerül-e majd Tapolcán, amire a politikus nemmel válaszolt, hozzátéve, hogy semmilyen elképzelésről nem tud ezzel kapcsolatban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.