Rejtélyes vizsgakérdések a 2-es villamosról

Egy szakértőnek feltűnt, ami laikusok számára észrevehetetlen: Debrecenben már kijelölték a lassú szakaszait annak a villamosvonalnak, amely még el sem készült.

Meghökkentő videót tett közzé a Debrecenben évek óta a sorozatos botrányairól elhíresült  2-es villamos beruházásával kapcsolatban a helyi vagy.hu online újság. A netes orgánum interjút készített egy mozdonyvezetővel, aki - mint az újság írja - rokonszakmát űző szakemberként szakértő szemmel érdeklődik az évek óta húzódó nagy beruházás és maga a villamospálya iránt is. Így neki feltűnt egy olyan részlet, amely laikus számára bizonyára észrevehetetlen. Amint azt a MÁV-os egyenruhát viselő férfi elmondja, a kollégáival megnézték a 2-es villamos típus- és vonalismereti vizsgájának vizsgakérdéseit, és arra az érthetetlen dologra lettek figyelmesek, hogy habár a villamosvonal még el sem készült, a vonalismeretben már az is benne van, hogy egyes szakaszokon hol lesz az úgynevezett "lassújel".

A wikipédia meghatározása szerint "a vasúti pálya olyan szakaszait, ahol a pályára engedélyezett sebességnél kisebb sebességgel szabad közlekedni, lassújellel jelölik. A lassújel tulajdonképpen egy táblacsoportot jelent, amelyek kitűzésével jelölik a vasúti pálya mentén a lassan bejárandó pályarész elejét, végét és mindenekelőtt a pályarész előtti fékúttávolság kezdetét".

Mivel a közúti villamospálya is vasúti pályának tekinthető, városon belül több helyen szoktak lassújelet kitenni, de a vagy.hu által megszólaltatott mozdonyvezető szerint furcsa, hogy mindezt akkor teszik, amikor a pálya még el sem készült. A debreceni újság videója itt megtekinthető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.