Poltnál a labda a Vizoviczki-Kubatov játszmában

– Az ügyészségnek kötelessége a legalaposabban eljárnia, ha információkhoz jut a szervezett bűnözés és a politika összefonódásáról – közölte a Magyar Szocialista Párt (MSZP), amely a legfőbb ügyészhez fordult az ügyben.

– Polt Péter válaszoljon: figyelmen kívül hagyta az ügyészség a bizonyítékok között Vizoviczki levelét, amit Kubatov Gábornak írt? – ezzel az írásbeli kérdéssel fordul az MSZP a legfőbb ügyészhez.

Az ellenzéki párt közleménye szerint Polt Péternek tisztáznia kell, hogy a Vizoviczki László elleni büntetőeljárás során az ügyészség valóban figyelmen kívül hagyta-e azt a bizonyítékot, miszerint a bűnszervezet vezetésével vádolt vállalkozó Kubatov Gábortól, a Fidesz pártigazgatójától remélt segítséget.

Az ügyészségnek kötelessége a legalaposabban eljárnia, ha információkhoz jut a szervezett bűnözés és a politika összefonódásáról. E kötelesség alól az sem kivétel, ha a Fidesz vezető tisztségviselőjéhez fűződő kapcsolatra utaló adat kerül az ügyészség birtokába – zárul az MSZP közleménye.

Mint beszámoltunk róla: a Jobbik közeli N1tv online oldala szerint Vizoviczki László a Fidesz pártigazgatóját (jelenlegi alelnökét) kérte arra, hogy segítsen neki kiszabadulni az előzetes letartóztatásból. A hír szerint Vizoviczki azért kérte Kubatov közreműködését, hogy szabadlábon védekezhessen a kampányban nyújtott támogatásért és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserébe. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.