Perre készül Debrecen ellen a Hajdú Volán

Beperli Debrecent a Hajdú Volán Zrt., amennyiben peren kívül nem tud megegyezni az önkormányzattal. A közgyűlés ugyanis felmondta a társasággal kötött szerződést a helyi buszközlekedés biztosítására.

A debreceni önkormányzat döntése értelmében a jövőben már nem a Hajdú Volán végzi az autóbuszos tömegközlekedést, hanem egy olyan konzorcium, amelyben a városnak is érdekeltsége van. Ezt azzal indokolták: olcsóbb lesz az üzemeltetés.

Varga Sándor, a Hajdú Volán vezérigazgató-helyettese tudósítónknak azt mondta: céljuk nem a pereskedés, hanem a megegyezés, ezért a napokban postázták a városházára a szerződés felbontásával kapcsolatos kifogást, amelyre 15 napon belül várnak választ. Ha nem tudnak kompromisszumot kötni, akkor bírósághoz fordulnak annak megállapításáért, hogy Debrecen indokolatlanul mondta föl a szerződést, az üzemeltetés ugyanis - a Volán szerint - nem lesz olcsóbb. Kérdésünkre, miszerint mit szeretnének elérni ezzel, talán anyagi kártérítésre tartanak-e igényt, Varga Sándor annyit válaszolt: hogy mit tudnak elérni, az a másik félen is múlik.

Az ügyről Kovács Zoltán, az önkormányzat kommunikációs tanácsnoka azt nyilatkozta: a Volán levelét megkapták, azt tanulmányozzák, s határidőn belül válaszolnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.