Palkovics: a sztrájkbizottsággal hétfőn folytatódnak a tárgyalások

Az oktatási államtitkár nem tartja a tárgyalások kudarcának a pedagógusok által meghirdetett sztrájkokat. Palkovics László pénteken egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: tovább folytatódnak az egyeztetések, legközelebb hétfőn ül asztalhoz az oktatási államtitkárság a pedagógusok sztrájkbizottságával.
Az oktatási államtitkár a pénteki kétórás figyelmeztető sztrájk kapcsán azt mondta: egy bejelentett sztrájk legitim dolog, akik nem ehhez csatlakoznak, hanem a tiltakozás valamilyen más formáját választják, az munkajogi kérdés.

Péntek reggel 8-tól 10-ig a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett a köznevelési intézményekben, az akciót támogatja a Tanítanék mozgalom és a civil közoktatási platform is. Előbbi kockás körök megalakítására és az iskolákra fekete zászló kitűzésére is felszólított.

Palkovics László jelezte: a tárgyalások tovább folytatódnak. Legközelebb hétfőn ül tárgyalóasztalhoz a pedagógusok sztrájkbizottságával. Az, hogy ennek mi lesz a kimenetele, előre nem látható - közölte.

Úgy látja: a sztrájkbizottság által követelt 25 pont közül 18-ban közeledtek az álláspontok, és az elmúlt két hónapban nagyon sok területen léptek előre. A követelések egy része bérelemet érint, szerinte ebben is lehet majd valamilyen megoldást találni.

Jelezte azt is, bár az egyeztetések még tartanak, de az állami intézményfenntartó költségvetése a jövő évi büdzsében jelentősen, 25 százalékkal, legkevesebb 100 milliárd forinttal bővülhet majd.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.