„Ötszörösen törvénysértő az MNB működése”

A Matolcsy György vezette jegybank működése többszörösen törvénytelen – állítja Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom elnöke. 

„1. Az MNB minden nyereségét 100 százalékig köteles befizetni a magyar állam költségvetésébe. Ma nem ezt teszi.

2. Az MNB nem hozhat létre semmilyen célból alapítványokat, mert azzal elvonja a pénzt az állami költségvetéstől.

3. Az MNB nem költhet közcélokra az állami költségvetés helyett és mellett, mert nem vonhatja ki a közpénzek feletti rendelkezést az Országgyűlés ellenőrzése alól.

4. Az MNB nem folytathat költségvetési, fiskális politikát – feladata kizárólag a pénzpolitika, a monetáris politika kialakítása, végrehajtása.

5. Az MNB nem tehet kísérletet arra, hogy közpénzt magánpénzzé nyilvánítson. Ez utóbbi szándékos lopás és csalás.

Civilizált országokban a jegybank elnökét egyetlen apró törvénysértés miatt leváltják, vagy kénytelen lemondani. Nálunk ez nem fog megtörténni. Orbán Viktor nem vághatja le jobb kezét. Így viszont bűnpártolóvá válik. 

Orbán és Matolcsy szervesen összetartozik. Magyarországon tombol a törvénytelenség. Hol van az MNB Felügyelő Bizottsága? Hol van a Legfőbb Ügyész? Hol van a pénzügyminiszter? Hol van a jogállam? Síri csönd és hullaszag.

Ismerjük fel, az adófizetők pénzének gátlástalan herdálása és fosztogatása csak az Orbán-rendszer teljes eltakarítása nyomán szűnhet meg” – hangzik az a közlemény, amelyet Bokros adott ki a költési botrányról.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.