Őszre kiderül, kik írják a kuruc.infót?

Nyilvánosságra kerülhet, kik írják és szerkesztik a kuruc.info hírportált - derült ki a lap tulajdonosa ellen az Egyesült Államokban indult eljárás során.
Bodnár Dániel, a pert megindító Tett és Védelem Alapítvány elnöke szerint a San Franciscó-i kerületi bíróság tanúként akarta meghallgatni a portál domain-nevét bejegyző Varga Bélát, ám a férfi nem ment el a tárgyalásra - írja a Népszava.

Fontos fejlemény ugyanakkor, hogy a kuruc.infónak anonim tárhely-szolgáltatást nyújtó céget is beidézték. A CloudFlare internetszolgáltató szerződéses feltételei között olvasható, hogy nem vesznek részt olyan tartalmak közlésében, amelyek bűncselekménynek minősülnek valamely országban. Márpedig a portál - Magyarországon legalábbis - több büntetőjogi kategóriát is érint tevékenységével.

Ennek következtében - a kuruc.info várható megszüntetése mellett - a szolgáltató minden bizonnyal feloldja a felhasználók adatainak titkosítását, így kiderül az is, kik szerkesztik és írják a lapot.

A szélsőjobboldali hírportált bejegyző Varga Bélát egyébként májusban letartóztatták, mert életveszélyesen megfenyegette a Tett és Védelem Alapítvány jogászait. A terrorfenyegetés miatt foganatosított intézkedésből óvadék ellenében szabadult csak ki akkor.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.