A kuruc-info tulajdonosa csak óvadék ellenében szabad

Letartóztatták, majd négy nap után kiengedték Varga Bélát. Elképzelhető, hogy néhány hónapon belül lekapcsolják a kuruc.info-t.
Letartóztatták a kuruc.info oldal tulajdonosát az Egyesült Államokban, adta hírül a Hír24. Majd négy nappal később óvadékkal kiengedték.

Varga Béla állítólag életveszélyesen megfenyegetett egy magyar szervezetet képviselő ügyvédi irodát, amely az oldal miatt citálta bíróság elé Amerikában. Közben az ügyészségi szóvivő azt mondta, hogy töröltetnék a honlapon tavaly megjelent holokauszttagadó cikket; és ha minden az ügyészek akarata szerint alakul, a kurucot néhány hónap múlva lekapcsolhatják.

Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke arról számolt be, hogy a következő menetre júniusban kerül sor, amikor is bíróság előtt szeretnék elérni, hogy megszűnjön a szélsőjobboldali oldal anonimitása. 

A magyar ügyészség a tavalyi holokauszt-tagadó cikk miatt itthonról szeretné elérhetetlenné tenni a site-ot. Erre egyébként már egy ízben sor került. 2006-ban, amikor kitették több bíró fényképét az oldalra, ez a döntés született. De aztán minden ment tovább a maga útján. 

Amikor 2007-ben Schmidt Mária telefonszámát közölték, az ügyészség azt kérte az amerikaiaiktól, hogy titlsák le az oldalt. Az USA megtagadta a kérést. 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.