Összeült az MSZP elnöksége

Megkezdődött az MSZP országos elnökségének ülése a kormányfőjelölésről szombat reggel.

Az MTI információi szerint az elnökségen belül két tábor alakult ki: az egyik támogatná Bokros Lajos miniszterelnökségét, a másik kitartana Takács János jelölése mellett, és ha ez nem működik, akkor inkább az előre hozott választások mellett tenné le a voksát.

Péntek délelőtt az MSZP több vezető politikusa is azt mondta újságíróknak, hogy lesz kormányfőjelölt. Az elnökség Takács Jánost, az Electrolux Lehel vezérigazgatóját javasolta miniszterelnöknek.

Az SZDSZ ügyvivői testülete - sajtóhírek szerint - 8:3 arányban vetette el Takács János jelölését. Fodor Gábor, a liberálisok pártelnöke pedig bejelentette, az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését.

Péntek délután ismét összeült az MSZP elnöksége, amely után Bárándy Gergely elnökségi tag azt mondta, nem értik, de tudomásul veszik az SZDSZ döntését.

Suchman Tamás, a kiemelt fejlesztésekért felelős kormánybiztos azt mondta péntek este: az MSZP-nek új elnököt kell választania, Gyurcsány Ferencnek pedig ki kell vonulnia a politikai folyamatokból.

A válságot kezelni képes kormányfő személyének keresése március 21-én kezdődött: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök az MSZP tisztújító kongresszusán meglepetésre új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.