Ezt ajándékozta Orbán Mándoki Lászlónak

Meglepetésekkel köszöntötte a hatvanéves Mándoki Lászlót Orbán Viktor. A Németországban élő zenész-producer a magyar kultúrtörténet emlékeivel gazdagodott.

Szombaton a Művészetek Palotájában adott koncertet a Németországban élő Mándoki László. Az ütőhangszeres a hetvenes években a Dzsingisz kán nevű diszkózenekarral szerzett nevet, majd producerként és hangszeresként is a pop- és rockzene nagyágyúival dolgozott együtt – írja a Bors. Budapesti fellépése után Orbán Viktor is felköszöntötte 60. születésnapján.

Stílszerűen először egy Dzsingisz kán-kötetet adott át neki, nem akármilyet: a XVIII. század végén adták ki. – Találtam az egyik magyar antikváriumban egy majd’ kétszáz éves könyvet – mondta a miniszterelnök, miközben átnyújtotta a ritkaságot. Ráadásul Bartók Béla Magyar népdalok című művének első, és Petőfi Sándor Nemzeti dalának eredeti kiadását is megkapta az ünnepelt.

– Óriási megtiszteltetés, hogy szülőhazám miniszterelnöke a születésnapomon felköszöntött. Csodás érzés volt itthon játszani. Igaz, több mint harmincöt éve nem élek itt, de a szívem visszahúz – mondta a Borsnak Mándoki. – A miniszterelnök úr a koncertemen adta át ajándékát. Bartók Béla kottafüzetének felbecsülhetetlen eszmei értéke van számomra, mivel a zeneszerző nagy tisztelője vagyok. Orbán Viktor részéről személyes és kedves gesztusnak tartom, hogy gondolt rám a születésnapomon.

Egy kéziratgyűjtő szakértő szerint több mint egymillió forint az ajándékok értéke. – A Dzsingisz kán-kötet értéke 200-250 ezer, a Nemzeti dal példányáé 800 ezer és egymillió forint.

A Magyar népdalok francia változatának inkább csak eszmei értéke van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.