„Orbán Viktor cigányozásával elfogadhatatlan hangot ütött meg”

A Magyar Liberális Párt felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a hétfői nagyköveti értekezleten elhangzott nyilatkozata után kövesse meg a magyar cigányságot.
Az ellenzéki párt MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a budapesti misszióvezetői értekezleten Orbán Viktor a migrációs válsággal kapcsolatban arról is beszélt: senki sem követelheti Magyarország kulturális-etnikai összetételének megváltozását, mint ahogy Magyarországnak sincs joga ahhoz, hogy véleményezze más országok ilyen kísérleteit. A miniszterelnök Magyarország történelmi adottságának nevezte, hogy együtt él néhány százezer romával, amit szerinte nem kifogásolhat senki sem így, sem úgy, de „mi sem támasztjuk senki felé azt az igényt (...), hogy ők is éljenek együtt egy nagy számú roma kisebbséggel”.

A Liberálisok azt írták: Orbán Viktor „cigányozásával” olyan szélsőséges hangot ütött meg, amely elfogadhatatlan, ezért felszólították a miniszterelnököt, hogy kövesse meg a magyar cigányságot.

A menekültekkel szemben folytatott hecckampány után semmi szükség arra, hogy a kormányfő az ország történelmi kisebbségeivel szemben is hadjáratot indítson – fűzték hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.