Orbán vejének milliárdjait kutatná az ellenzék

A Demokratikus Koalíció (DK) összeférhetetlenségi törvény megalkotását javasolja az Országgyűlésnek. Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a "korrupt kormányban ugyanis mindennapos eset, hogy politikusok és családtagjaik szabadon indulhatnak közbeszerzéseken, komoly összegeket nyerve a hazai és az európai közös kasszákból". Példaként hozta, hogy Tiborcz István, a miniszterelnök veje több milliárd forintot nyert el pályázatokon.

A DK szóvivője tudatta, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatalához fordult. Egyúttal úgy vélte: a Gyurcsány-kormány alatt nem fordulhatott volna elő hasonló eset, mert összeférhetetlenségi törvény rendelkezett arról, hogy a politikusok és családtagjaik nem indulhatnak ilyen pályázatokon. Gréczy Zsolt egy új törvény megalkotását sürgette.

Vasárnap Schiffer András, az LMP társelnöke egy sajtótájékoztatón azt közölte, feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen négy közbeszerzési pályázat ügyében, amelyeken Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje tulajdonában álló cég nyert.

Hétfőn az Elios Innovatív Energetikai Zrt. vezérigazgatója azt közölte, hogy a cég mind a piaci, mind a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ideértve a különböző sajtócikkekben megjelölt eljárásokat. Sájer Gábor azt követően adott ki közleményt, hogy az elmúlt napokban a sajtóban azzal vádolták meg a céget, hogy "kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát". Közölte, az egyes írásokban a valóságnak nem megfelelő állítások, továbbá a személyekről közölt "valósággal nem egyező tények tekintetében a szükséges jogi eljárásokat megindítják".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.