Orbán vejének cége szerint érthetetlenek a támadások

Az Elios Innovatív Energetikai Zrt. mind a piaci, mind a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ideértve a különböző sajtócikkekben megjelölt eljárásokat - közölte a cég vezérigazgatója hétfőn.
Sájer Gábor azt követően adott ki közleményt, hogy az elmúlt napokban a sajtóban megjelent cikkek "kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát".

Közölte, az egyes írásokban a valóságnak nem megfelelő állítások, továbbá a személyekről közölt "valósággal nem egyező tények tekintetében a szükséges jogi eljárásokat megindítják".

Vasárnap Schiffer András, az LMP társelnöke egy sajtótájékoztatón azt közölte, feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen négy közbeszerzési pályázat ügyében, amelyeken Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje tulajdonában álló cég nyert.

Az ellenzéki politikus az átlátszó.hu szombaton megjelent cikkére hivatkozva elmondta: az Elios Innovatív Zrt., illetve annak jogelődje, amelynek jelenleg Tiborcz István tulajdonosa, összesen 1,2 milliárd forint értékben nyert közbeszerzési pályázatokon úgy, hogy a pályázati dokumentáció elkészítésében részt vett a Sistrade Kft. Ez az a cég, amelynek Hamar Endre a tulajdonosa, akitől Tiborcz István az idén vásárolta vissza az Eliosban meglévő részesedését - mondta.

Sájer Gábor erre utalva emlékeztetett arra, hogy a cég 2010 óta energetikai tárgyú projekteket valósít meg, és a nevezett közvilágítási ágazatban a közép-európai régió egyik meghatározó társasága szakmai munkája alapján.

Közölte, a cég tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ezért szerinte "érthetetlen és rosszindulatú az a megközelítés, hogy amennyiben egy cégnek bármiféle köze van a Miniszterelnök bármely rokonához kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.