Orbán Ráhel katedrát kap a Corvinuson

Alig száradt meg a Corvinuson, majd a svájci École Hoteliere Lausanne magánegyetemen szerzett turisztikai diplomáin a tinta, máris katedrát kap a Corvinuson Orbán Ráhel, a kormányfő saját lábon álló, hamarosan anyai örömök elé néző lánya.

A Budapesti Corvinus Egyetem turizmus-vendéglátás szakának külsős oktatójaként "az éttermi és szállodai vendéglátás iránt érdeklődő hallgatók egy szűk csoportjának" jól működő vendéglátóegységeket mutat be a miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel - szúrta ki a neves egyetem weboldalán a Népszava. Az oktatás angol nyelven zajlik. Ez annyira komoly, hogy a honlap megfogalmazása szerint a tárgy "magyar" elnevezése is Food Service Management. Noha Orbán Ráhel négy nyelven beszél, az azóta megszűnt cink.hu tavaly az üzletasszony LinkedIn-profiljának rövid angol nyelvű bemutatkozó sorai között több durva elírásra is bukkant.

Orbán Ráhel 2013-ban végzett a Corvinus turizmus-vendéglátás szakán. A gazdaságtudományi kar gazdaságföldrajz tanszékén 2012-ben írt szakdolgozata "újszerű témaválasztás" kategóriában elnyerte az állami Magyar Turizmus Zrt. "Az év turisztikai témájú szakdolgozata, 2012" első díját. Eme újszerű témaválasztás a "Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális Menedzser Iroda példáján keresztül" volt. Erre az szolgáltatott alapot, hogy Orbán Ráhel épp a Sziget Kft.-nél töltötte nyári gyakorlatát. A díjat a nemzetgazdasági tárca akkori turisztikai főosztályvezetője, Nemes Andrea adta át, aki "mellesleg" a Corvinus egyetemi docenseként a szakdolgozat konzulense is volt; az anyagban a szerző név szerint köszönetet is mondott neki. A tárca állítólag azóta is számít Orbán Ráhel turisztikai tanácsaira. Az Orbán-lány azóta dolgozott a Kempinski Hotelben és Zsidai Zoltán Roy étteremcsoportjánál is - utóbbi üzletember 2013-ban Pro Turismo elismerést vehetett át Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezetőtől.

Orbán Ráhel 2014-2015-ben elvégezte a svájci École Hoteliere Lausanne nevű turisztikai magánegyetem mesterszakát. Az egy éves kurzus ára több mint 15 millió forint. Erre az időszakra tehető elhíresült indulatos Facebook-posztja, melyben az őt és - cégein keresztül számos önkormányzati megbízást elnyerő - ifjú férjét ért támadásokra, "Édesapját" dicsérő szavak mellett úgy reagált, hogy saját lábukon állnak, saját erőből boldogulnak, saját életüket élik.

Mint néhány napja kipattant, Orbán Ráhel "külföldi diákként" részt vett Rogán Antal propagandaminiszter titkos, a "turizmus átalakításával" foglalkozó megbeszélésén, mások mellett az immár Vajna Andrásnak hívott Andy Vajna film- és kaszinócézár, a Szigetnél dolgozó Lobenwein Norbert, a Művészetek Palotáját vezető, 2001-ben a Happy End Kft. kapcsán ismertté vált Káel Csaba, valamint Zsidai Roy társaságában. Az új koncepció jegyében megszűnhet az Orbán Ráhelt három éve kitüntető Magyar Turizmus Zrt.

A szintén nemrég napvilágot látott hírek szerint Orbán Ráhel anyai örömök elé néz: gyermekét tavaszra várja.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.