Orbán: nem jöhetnek a fajvédők

A miniszterelnök utasította a belügyminisztert, akadályozza meg a budapesti fajvédő konferenciát.

Orbán Viktor utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden, rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciáját – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője vasárnap az MTI-vel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn tudatta az MTI-vel: a kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy egy amerikai szélsőséges fajvédő szervezet orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát Budapesten.

A tervezett rendezvény ellen korábban tiltakozott az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is, az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja pedig szerdán követelte, hogy tiltsák be a konferenciát.

A budapesti Larus Rendezvényközpont, amely eredetileg otthont adott volna jövő szombaton az eseménynek, a hétvégén azt közölte: szerződést bontott a fővárosba tervezett konferencia szervezőivel. Indoklásukban úgy fogalmaztak: az október 4-re szervezett rendezvény szellemisége nem felel meg a demokratikus, polgári elveknek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.