Fajvédő konferencia helyett inkább bezár egy budapesti rendezvényközpont

Szerződést bontott egy szélsőséges fajvédő szervezet Budapestre tervezett konferenciájának rendezőivel az az intézmény, amely eredetileg otthont adott volna az eseménynek jövő szombaton.

A Larus Rendezvényközpont üzemeltetője azt közölte az MTI-vel, hogy egy szélsőséges nézeteket valló szervezet jövő szombaton akart gyűlést tartani náluk. De amint az esemény jellegéről tudomást szereztek, elálltak a szerződéstől. A közlemény szerint az október 4-ére szervezett rendezvény szellemisége nem felel meg a demokratikus, polgári elveknek. Azt is tudatták egyúttal, hogy jövő szombaton zárva tartanak.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn tudatta, hogy a kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy egy amerikai szélsőséges fajvédő szervezet orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát. Emlékeztettek, az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. között szervezne konferenciát Budapesten. A tervek szerint felszólal Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő is.

A tervezett rendezvény ellen korábban tiltakozott az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is, az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja pedig szerdán követelte, hogy tiltsák be a konferenciát. Ennek a kormány eleget is tett. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden, rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciáját. Ezt Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte vasárnap délután az MTI-vel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.