"Orbán nem bontotta ki az igazság minden részletét"

A Demokratikus Koalíció (DK) független parlamenti képviselői nem vesznek részt az elszámolási törvény vitájában és szavazásán - közölte Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője.

A devizahitelesek megmentéséről szóló javaslat minden bizonnyal alkotmányellenes, és nincs az az igazság, amit ily módon lehetne orvosolni anélkül, hogy ne tegyen tönkre mindannyiunkat -így reagált Gréczy Zsolt DK-s politikus Orbán Viktor miniszterelnök parlamentben elmondott szavaira. Közlése szerint a kormány olyan problémára keres most "alkotmányellenes gyógyírt, amelyet ők idéztek elő".

Gréczy Zsolt kifogásolta, hogy a kormányfő "nem bontotta ki az igazság minden részletét", amikor arról beszélt, milyen alacsony az infláció, s álláspontja szerint hazudott akkor is, amikor a 2014-2020 közötti időszakra érkező uniós források nagyságát hangoztatta.

A DK szerint Orbán Viktor ugyan kiállt a NATO kelet-európai pozíciónak megerősítése mellett, de szégyenteljesnek tartják, hogy nem ítélte el az orosz agressziót Ukrajnával szemben. A közlemény felháborítónak nevezi, hogy a kormányfő egy szót sem szólt a megtámadott civil szervezetek ügyében.

Az ellenzéki párt szóvivője önkormányzati választás előtti kampányfogásnak értékelte a miniszterelnöki beszédet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.