Orbán: Ismerjük a volt NATO-főtitkárt, ez egy öreg kommunista

Mégiscsak van kényszer-betelepítési terve a baloldalnak, noha azt mindvégig tagadták, de az Európai Bizottság 250 ezer eurós fejpénzterve, amelyet a be nem fogadott migránsok után kötelezően megfizettetnének minden uniós tagállammal, egyértelművé teszi a terv létezését – fejtette ki Orbán Viktor ma a Kossuth Rádióban.

A kormányfő a kötelező betelepítésről szóló döntést felháborítónak minősítette a műsorban. Az MTI híradása szerint kifejtette: a lórúgással, avagy gyomorszájra mért ütéssel felérő javaslatban számszerűsített összeg horribilis, mivel a 250 ezer euróval szemben egy magyar hét év alatt körülbelül 4 ezer eurót kap a brüsszeli forrásokból, és hogy ez az összeg akkora, amennyi pénzt egy átlag magyar 39 évnyi munkával keres meg – ecsetelte.

Csütörtökön Lázár János sem fogalmazott finomabban, amikor azt mondta, hogy a javaslat embertelen, azzal meghatározta a bizottság, hogy mennyit ér ma egy ember.

A magyar kormányfő a távirati iroda tudósítása szerint a javaslatot az Európai Unió gondolata elleni legerősebb propagandának nevezte, amilyenre még nem volt példa. A tervezet veszélyeit hangoztatva kifejtette, hogy annak lényege éppen az, hogy Magyarországtól elveszi a jogot, hogy megmondhassa, kikkel akar, és kikkel nem kíván együtt élni, Brüsszelbe telepítve e döntés kompetenciáját.

A Schengen 2.0 akciótervben foglalt kezdeményezését ismertetve Orbán a Kossuth Rádióban elmondta: a jelenlegi helyzet a határvédelem megerősítését igényli, és ellenőrzés nélkül senkit sem szabad beengedni, a menekülttáborokat pedig az EU-n kívül kell létrehozni. Hozzátette: a magyarok mutatták a legnagyobb szolidaritást menekültügyben, „csak én nem vettem magamnak azt a bátorságot, hogy kiszámlázzam Brüsszelnek a regisztrációs költségeket 175 ezer menekült után (...), a magyar rendőrség működési többletköltségeit (...) és a kerítésépítés költségeit”. „Mi európai módon viselkedünk” – jelentette ki.

A volt NATO-főtitkár, Javier Solana minapi kijelentésére – „ha Magyarország ma kérné felvételét az Európai Unióba, el lenne utasítva” – reagálva a magyar miniszterelnök a rádióműsorban annyit mondott: , „ismerjük a volt NATO-főtitkárt”, „ez egy öreg kommunista”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.