Orbán hallgatott Amerikáról

Üzen-e Amerikának Orbán Viktor a  kitiltási botrány miatt az Egyesült Államoknak? Mindenki ezt várta, de a miniszterelnök hallgatott az ügyről a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokat értékelő vasárnapi rendezvényén.

Válaszol-e Orbán Viktor miniszterelnök Amerikának a magyar állampolgárokat, kormányzati tisztségviselőket is érintő kitiltási botrányra? Erre várt mindenki a Millenárison a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokat értékelő vasárnapi rendezvényén, de Orbán végül egy szóval sem említette a Magyarország és az Egyesült Államok viszonyát feszélyező ügyet.

A miniszterelnök érkezőben a Millenárisra
Orbán érkezőben a Millenárisra
Koszticsák Szilárd / MTI

A miniszterelnök fellépése előtt több fideszes polgármester és Kósa Lajos is beszédet tartott. „Az emberek igenis okosak. Az emberek figyelnek. Ha valakit megválasztanak képviselőnek, polgármesternek, a kettes portásnak is előre köszönünk, nagyon fontos. Mindenkinek megállunk az utcán, akármilyen választó. Tizenhat évig voltam polgármester, tudom, hogy ez ilyen munka, a körzeti orvos is odamegy, ha valaki összeesik az utcán, a rendőr is szolgálatba helyezi magát, ha baj van. A polgármester mindig polgármester, a képviselő mindig képviselő, mindenkivel szóba kell állni" - hangoztatta a Fidesz önkormányzati kampányának vezetője. Kósa a Millenárison azt mondta: a Fidesz-KDNP nagy győzelmet aratott egy héttel ezelőtt, amiből azt a következtetést kell levonni, hogy „szolgálnunk kell a választókat, mindenkit", és munkára, alázatra és szerénységre kérte. Kósa szerint ahol vesztett a Fidesz-KDNP, ott nem voltak alázatosak.

Az eredeti gondolatmenetet folytatva Kósa figyelmeztette a megválasztott fideszes polgármestereket, képviselőket: nem szabad azt mondani, megkérdezni soha az emberektől, kifejezetten tilos a mi szakmánkban, hogy "hova is tetszett szavazni". - Nem! Nincs baloldali vagy jobboldali vizesárok, nincs jobbikos gödör vagy jobboldali aszfaltozás, gallyazási feladat. nektek a városotokat, a falvatokat kell képviselni, minden egyes szavazót - intette párttársait Kósa Lajos a Millenárison.

A Fidesz ügyvezető alelnöke megjegyezte: a kormánypártok megválasztott polgármesterei és képviselői csaknem 3500-an vannak országszerte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.