Orbán félig már mert szembenézni az amerikai nagykövettel

Andy Vajnánál futottak össze azon estélyen, amelyet a  producer és kormánybiztos Arnold Schwarzenegger tiszteletére rendezett vasárnap.
A nagykövet asszony részt vett egy magánvacsorán, amelyet Arnold Schwarzenegger tiszteletére rendeztek és várja, hogy hivatalos keretek között is találkozhassanak – kommentálta lapunk kérdésére az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a Bors hírét, amelynek tanúsága szerint Orbán Viktor miniszterelnök összefutott Colleen Bradley Bell amerikai nagykövettel azon a vasárnapi estélyen, amelyet Andy Vajna rendezett Arnold Schwarzenegger tiszteletére.

Bellt Orbán hivatalosan még nem fogadta, és kihagyta azt a fogadást is, amelyre az amerikai nagykövet asszony két hete meghívta a teljes politikai elitet. Ez utóbbi az amerikaiak szemében már csak azért is visszatetsző lehet, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt viszont a múlt kedden állami látogatáson fogadta a magyar kormányfő.

Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő az Indexnek azt mondta, a két politikus valóban találkozott az estélyen, és „jó hangulatú" beszélgetést folytattak. Havasi arra a kérdésre nem reagált, hogy hivatalos találkozóra a két politikus mikor kerít sort.

Schwarzenegger vasárnap Budapesten a Papp László Sportarénában tartott egy motivációs beszédet az MVM-féle Siker-Napon. Vajna ezután tartotta a tiszteletére az estélyt. A filmsztár és volt kaliforniai kormányzó Schwarzeneggert Bell szintén hollywoodi körökből ismerheti, hiszen Vajnához hasonlóan ő maga és a férje is producer.

A vacsorára állítólag maga Vajna főzött. Mindegyik illusztris vendégének mást. Mivel Orbán – aki az egyik lányával érkezett – fogyókúrázik, halkocsonyát kapott, Schwarzeneggernek bécsi szeletet, Bellnek pedig magyaros pörköltet szolgáltak fel. Orbán Facebook-oldalán hétfőn megjelent több közös fénykép is, amelyen a miniszterelnök Schwarzeneggerrel együtt szerepel.

A magyar–amerikai viszony évek óta meglehetősen hűvös. A demokratikus intézményrendszer leépítése miatt az Egyesült Államok három és fél éve szóbeli jegyzékben figyelmeztette az Orbán-kormányt, tavaly októberben pedig jött a kitiltási botrány, amelyben kiderült, hogy korrupció gyanújával hat magyar közéleti személyiséget és üzletembert tiltottak ki az Egyesült Államokból. Eddig a NAV elnöke, Vida Ildikó az egyedüli, akiről biztosan tudni, hogy ott van a kitiltottak között.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.