Ónodi-Szűcs még nem tud az OEP megszűnéséről

Az egészségügyi államtitkárt is meglepte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Rogán Antal az RTL-klub Magyarul Balóval kedd esti műsorban arról beszélt, hogy tudomása szerint a kormány már döntött a háttérintézmények sorsáról, s egyebek mellett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár sorsáról is, amely a nyugdíjbiztosítóval együtt beleolvad a minisztériumba.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár másnap egy kora reggeli, általa összehívott háttérbeszélgetésen azt mondta: nem tud arról, hogy az egészségbiztosító megszűnne, őt erről nem tájékoztatták.

Mint arról korábban írtunk: az egészségbiztosító átalakításáról több verzió is szerepelt még néhány napja abban a tervezetben, amely a sajtóhoz is eljutott. E szerint felszámolhatják teljes egészében a hivatalt, vagyis a pénzügyi ellátások folyósítását – gyes, gyed, táppénz, rokkantnyugdíjak – azonnal áthelyezik a nyugdíjfolyósító főigazgatósághoz, amely egy év múlva beolvad az államkincstárba. Ebben az esetben az egészségügyi ellátórendszer finanszírozása, benne a gyógyszertámogatás az Emberi Erőforrások Minisztériumához kerülhet. Egy másik verzióban az egészségbiztosító önálló intézményként működhetne tovább, de a pénzbeli ellátásokat már nem a szervezet utalná.

Rogán a Magyarul Balóval című műsorban azt mondta: tudomása szerint a kormány már döntött a háttérintézmények sorsáról, s pillanatnyilag a határozat írásba foglalása zajlik. Konkrét intézményekről szólva megjegyezte: a Klik a jelenlegi formájában nem marad meg, az OEP beolvad a minisztériumba, és a feladat súlyának megfelelően része lesz a tárcának. 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.