Feljelentéskiegészítést vár az ügyészség a bajai szoptatós kampány miatt

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Bajai Járási Ügyészség csütörtökön személyes adattal való visszaélés vétsége miatt ismeretlen elkövetővel szemben a hosszan szoptató bajai kismamáknak küldött köszönő levél ügyében – tájékoztatta lapunkat Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. (Az eredeti tájékoztatás szerint nyomozást rendelt el a szervezet, ezt azonbankésőbb pontosították.)

Mint arról beszámoltunk, Fercsák Róbert alpolgármester, a Fidesz bajai polgármester-jelöltje az önkormányzat nevében küldött köszönő levelet azoknak a bajai kismamáknak, akik egy évnél hosszabb időn át szoptatják gyermeküket. A politikus azonban jogszerűen nem juthatott hozzá az érintettek nevéhez és címéhez, mivel a szoptatási szokások az egészségi állapotra vonatkozó, érzékeny személyes adatok. Korábban a védőnői szakszolgálat küldött köszönő levelet a gyermeküket anyatejjel, egészségesen tápláló nőknek – ők jogosultak voltak erre.

Az esetről először a Sugópart blog adott hírt, lapunk az ő információjukat juttatta el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségre, ahol azt bejelentésként értékelték. A nyomozást ismeretlen elkövetővel szemben rendelte el az ügyészség – a nyomozók dolga kideríteni, hogy a fideszes politikus kérte-e a személyes adatok kiadását, vagy a védőnők maguk ajánlották azt fel. Egyébként akkor sem adhatták volna ki, ha a polgármester-jelölt kérte volna őket.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.