Hosszan szoptató kismamáknál kampányol a fideszes jelölt

Furcsa módját választotta a bajai fideszes polgármesterjelölt az önkormányzati kampánynak: azon anyák körében kampányol, akik a leghosszabb ideig szoptatták gyermeküket. A kérdés, hogy honnan tudta, hogy kiknek kell köszönetet mondania.

Idén nem a védőnői szolgálat, hanem Fercsák Róbert alpolgármester, a Fidesz polgármesterjelöltje írta alá az egy évnél hosszabban szoptató bajai kismamáknak küldött köszönőlevelet. Csak az a kérdés, hogyan jutott el az önkormányzathoz az az érzékeny személyes adat, hogy ki, meddig szoptatja a kisgyermekét.

Az esetről a Sugópart blog adott hírt. A szerző megkérdezett egy szakjogászt is, aki szerint az, hogy ki meddig táplálja anyatejjel a gyermekét, egészségügyi adat, az információs önrendelkezési jogról szóló törvény alapján a védőnőknek titoktartási kötelezettségük van. Vagyis a politikának, Fercsák alpolgármesternek semmi köze ahhoz, ki meddig szoptat a városában, így jogszerűen azt sem tudhatta volna, kinek küldje a köszönőlevelet.

A blogger egy kismama véleménye alapján szóvá teszi még, hogy jellemző az alpolgármester gondolkodására: különbséget tesz a kismamák közt aszerint, hogy ki meddig szoptat.

Fercsák Róbert alighanem kiváló kampányfogásnak gondolta ezt a levelet. Kerestük őt, hogy a véleményét kérdezzük. A titkárságán egy fiatalember azt ígérte, visszahívnak, ám nem tették, és újabb próbálkozásra sem sikerült elérni a polgármesterjelöltet.

Bajai informátoraink szerint valójában egy túlbuzgó védőnő lehet a háttérben, aki így akart hozzájárulni a Fidesz-kampány sikeréhez. Megkérdeztük a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivőjét, Schmidt Gábort, hogy az ügyészség szerint kimeríti-e a levél tartalma a személyes adattal való visszaélés bűncselekményét, és ha a válasz esetleg igen volna, akkor a sajtóban megjelent hír alkalmas-e rá, hogy ennek alapján nyomozást indítsanak. A szóvivő gondolkodási időt kért, majd írásban azt válaszolta: az általunk továbbított blogot feljelentésként értékelik, továbbították a Bajai Járási Ügyészségre, ahol eldöntik, indítanak-e nyomozást az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.