Nyomozás indult a Pásztort leköpő harcias nyugdíjas ellen

Garázdaság gyanújával nyomozást rendelt el a BRFK ismeretlen tettesek ellen Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének keddi leköpése és tettleges zaklatása miatt – tudta meg a Népszabadság.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Országgyűlés keddi alakuló ülése idején Gaudi-Nagy Tamás, a parlamentből kiszorult volt jobbikos politikus - foglalkozására nézve ügyvéd - a Kossuth Lajos téren a földtörvény ellen tüntetett. Amikor észrevette Pásztor Istvánt, elkezdett neki üzengetni a megafonban. Pásztor Istvánhoz ekkor egyre több tüntető szaladt oda, főleg nők állták körbe, szidalmazták, bolseviknak nevezték, lökdösték és többen arcon köpték.

A Pásztorhoz közeledő agresszív sokadalom láttán két rendőr is elindult felé. Amikor egy idős hölgy leköpte, a rendőrök rászóltak, hogy „fejezze be". A szélsőjobboldali harci nagyi azonban tovább szidalmazta és köpködte a térről távozó Pásztort.

Mint azt az ORFK illetékese lapunknak elmondta, a rendőrök ott és akkor úgy ítélték meg, hogy amit Pásztor sérelmére a döntően idősödő hölgyekből álló társaság elkövetett, nem hivatalból üldözendő cselekmény. A rendőrök ezért megkérdezték Pásztort, hogy kíván-e magánindítvánnyal eljárást kezdeményezni támadója ellen, ő azonban határozott nemmel felelt. Ha igent mond, a rendőrök ott helyben igazoltatták volna a köpködő nénit, akinek az adatait később a bíróságnak kiadták volna.

Később azonban a rendőrség újraértékelte a helyzetet és arra jutott, hogy ami a téren történt, kimerítheti a garázdaság törvényi tényállását, és – egyelőre ismeretlen tettes ellen – el is rendelték a nyomozást. Ha a nyomozás azt állapítja meg, hogy a köpködő idős hölgy garázdaságot követett el, úgy a rendőrség minden bizonnyal vizsgálni fogja Gaudi-Nagy Tamás esetleges büntetőjogi felelősségét is, mint felbujtóét.

– A Budapesti Ügyvédi Kamaránál több ügyvéd is felháborodva érdeklődött, hogy Gaudi-Nagy aktív ügyvéd-e, és többen kifejezték azon véleményüket, hogy amit tett, és ahogy tette, kimeríti az ügyvédhez méltatlan viselkedés fogalmát – mondta lapunk érdeklődésére Hegedűs László, a kamara elnökhelyettese. Hozzátette, hogy hivatalos bejelentést, vagy panaszt egyelőre senki nem tett, így a kamara hivatalból nem vizsgálhatja az ügyet.

Hegedűs László azt mondta, megvan a magánvéleménye a történtekről, a kamara tisztségviselőjeként azonban csak akkor tehet lépéseket, ha hivatalos panasz érkezik, vagy ha kiderült, hogy a rendőrség Gaudi-Nagy Tamást is érintő büntetőeljárást folytat az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.