Nem számítottak ilyen támogatásra a lázadó tanárok

Egy nap alatt megduplázódott azoknak a száma, akik a Tanitanek.com oldalon csatlakoztak a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének átfogó oktatási reformot követelő nyílt leveléhez – péntek délutánra már több mint ötezer aláírás szerepelt az oldalon. Egyre több iskola teljes tantestülete áll ki a miskolciak mellett.

– Ilyen elsöprő támogatásra nem számítottunk, az informatikusokat is váratlanul érte az egyre sorjázó levéláradat – mondta pénteken lapunknak Pilz Olivér, a gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, a nyílt levél közreadója. Hangsúlyozta: küzdelmük továbbra sem politikai színezetű, kizárólag szakmai alapokon nyugszik, a változásokat pedig nem önmagukért, hanem a rájuk bízott diákokért követelik.

Szavai szerint a támogatók száma hamarosan eléri azt a mértéket, ami után – már a mögöttük állókat is képviselve – újabb, immár névre szóló levélben kereshetik meg az illetékes minisztert, államtitkárt, Klik-vezetőket, s markánsabban megfogalmazhatják a változtatást sürgető követeléseiket.

Mindemellett egy erőteljesebb fellépés is körvonalazódik az oktatás átfogó reformját sürgető iskolák között. Az öt miskolci gimnázium – a Diósgyőri, az Avasi, a Földes, a Zrínyi Ilona és a Herman Ottó – szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy megalakítják a Miskolci Tankerület Közalkalmazotti Tanácsának Szövetségét. Mivel ennek jogköre az üzemi tanácsokéval megegyező, így a munkáltatót törvény kötelezi arra, hogy meghallgassa az érdekképviseletek véleményét, s figyelembe vegye követeléseiket.

Azt szeretnék elérni, hogy valamennyi megyei jogú városban létrejöjjenek hasonló szövetségek, így a pedagógusok „üzemi tanácsai" országos szervezetté válhatnak, amely egységesen léphet fel az oktatásban szereplőkért.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.