Nem panaszkodhatnak a Miniszterelnökség tanácsadói

Nincsenek alulfizetve a kormány tanácsadói. Ezt bizonyítja a Demeter Márta szocialista parlamenti képviselő által kikért kimutatás, amely a tanácsadói szerződések díjazását gyűjtötte össze.

Az MSZP-s politikus 2014. július 21-én fordult körkérdésével az egyes minisztériumokhoz, hogy azok számoljanak be arról, kikkel kötöttek tanácsadói szerződéseket. A tárcák többsége nem gyűjtötte össze külön táblázatban az információkat, a Lázár János vezette Miniszterelnökség azonban kivételt tett. A „csúcsminisztérium” friss táblázatot jelentetett meg a kormány.hu weboldalon.

A táblázatból kiderült, hogy 2014-ben az ötmillió forintnál magasabb összegű megbízások száma 11 darab volt. Az „Ész-Ker” Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság például körülbelül 6,1 millió forintot vihet el havonta, mindent hivatalos közbeszerzési tanácsadásért.

A Pro-ber Mérnök Szolgáltató Kft. 7,6 milliót keresett a Magyarország német megszállásának emléket állító emlékmű létesítésére irányuló beruházáshoz kapcsolódó beruházás lebonyolítói, mérnöki tanácsadói és építési műszaki ellenőri feladatok ellátásához kapcsolódó feladatokból.

Dudás Krisztina tanácsadói munkájáért 5 hónapig kapott bruttó 700 000 forintot. Szakértői tanácsadás keretében közreműködés a társadalmi felzárkóztatás, társadalmi konfliktusok kezelése és ezek megoldására szolgáló jelen és jövőbeli stratégiák kidolgozása volt a feladata.

A Dr. Bordás Vilmos Ügyvédi Iroda bruttó 500 ezer forintot vitt haza májusig a Miniszterelnökséget vezető miniszter feladatkörébe utalt, a magyarországi zsidó közösségekkel kapcsolatos feladatokhoz kapcsolódó jogi tanácsadásért.

Lázár János köreiből mások is nagy pénzeket vittek haza. A Miniszterelnökség Szakmapolitikai Főosztályának működéséhez egészségügyi és gazdaságpolitikai szakterületeken szakértői háttértámogatás nyújtásáért Sonkodi Balázs új, stratégiai ügyekért felelős államtitkár 2013 novemberétől 2014 júliusáig havi bruttó 885 000 forintot vitt haza. Sonkodi volt Lázár egyik kísérője titokzatos célú, de luxus-költségvetésű útjai során.

Benkő László Gábor gazdasági-humánpolitikai tanácsokat ad Lázár János részére. Teszi mindezt havi bruttó 782 400 forintért.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.