Nem kapott építési engedélyt a Nagymező utcai mélygarázs

Elutasította a kormányhivatal a VI. kerületi Nagymező utca alatti mélygarázs építésiengedély-kérelmét.

Budapest Főváros V. Kerületi Kormányhivatala kérdésünkre közölte, szeptember 2-án adták ki a határozat, azonban a döntés még nem jogerős.

A Népszabadság Online augusztusban írta meg, hogy a Nagymező utcában váratlanul ismét napirendre került az egyszer már megtorpedózott terv. A környék lakói egy körlevélből értesültek arról, hogy az engedélyezési eljárás folyamatban van, sőt hamarosan döntés is születik az ügyben.

Az ötszintes, 402 autó számára férőhelyet biztosító, összesen 14 ezer négyzetméteres földalatti parkolóra ugyanaz a cég adta be az építésiengedély-kérelmet, amely 2006-2007 között már egyszer megpróbálkozott a beruházással, és hónapokra le is zárta az utcát.

A német tulajdonosi hátterű WB Ingatlanhasznosító Kft. eredetileg 2001-ben kötött szerződést az akkor még fideszes vezetésű VI. kerületi önkormányzattal. A megállapodást a Verók István vezette MSZP-s többségű testület is továbbvitte, ám a várható fakivágások és az ingatlanokat mélyépítési munkák miatt a lakók körében olyan heves tiltakozást váltottak ki, hogy végül le kellett állítani a munkát.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.