Nem indulhat nő Budapestért

A szociáldemokraták megvonták a bizalmat Fürst Izabellától.

Egyetlen nő sem indul Budapest főpolgármesteri tisztségéért az október 12-i önkormányzati választásokon, miután a Schmuck Andor vezette Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja (SZMPP) megvonta a bizalmat a jelöltjétől, Fürst Izabellától. A döntésről a párt közleményben tett bejelentést. Azt nem indokolták, hogy Fürsttől miért vonták meg a támogatást, csak annyit közöltek, hogy a szociáldemokraták a pozíciók helyett a tisztességes politizálást tartják a legfontosabbnak.

Fürst Izabella visszaléptetéséről közös elnökségi ülésen döntött a SZMPP és a Magyar Nők Szövetsége. A két szervezet az önkormányzati választásokon a fővárosban és az országban továbbra is együttműködik – hangzik a párt közleménye.

Fürst a maga részéről jelezte, hogy elfogadja a döntést és minden érintettől elnézést kér. A Szociáldemokraták a felvett ajánlóíveket a törvényi határidő lejártáig leadják a Fővárosi Választási Irodán.

Fürst Izabella indításáról Schmuck két és fél hete tett bejelentést azzal a felkiáltással, hogy amíg a főpolgármester-jelölti kampány láthatóan arról szól, hogy a pártok „Tarlós-klónokat kerestek”, a szociáldemokraták Fürst személyében „valódi alternatívát” kínálnak a választóknak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.