Nem érdekli a Miniszterelnökséget Farkas Flórián érettségije

A Miniszterelnökség sem tudja, hol végezte iskoláit Farkas Flórián, de nem is törődik vele. A kancellária szerint nincs képesítéshez kötve, hogy valakiből miniszterelnöki biztos legyen, ezért nem kezelik Farkas önéletrajzát.

„A központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény a miniszterelnöki biztosi megbízást nem köti sem képesítési feltételekhez, sem az alkalmazotti jogviszonyokban előírt személyi nyilvántartási kötelezettségekhez. A fentiek alapján a Miniszterelnökség Farkas Flórián úrral kapcsolatban nem vezet az iskolai végzettségét is tartalmazó személyi anyagot, továbbá az önéletrajzát sem kezeli" – válaszolta érdeklődésünkre a Miniszterelnökség.

Érettségi, öltöny. Farkas Flórián és Lázár János a parlamentben
Érettségi, öltöny. Farkas Flórián és Lázár János a parlamentben
Teknős Miklós / Népszabadság

A közelmúltban kiderült, hogy a fideszes parlamenti képviselő, az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke összekeverte, hol végezte az egyetemet. Életrajzában korábban azt állította, hogy politológusként az ELTE jogi karán szerzett diplomát, majd – a sajtó kutakodása nyomán – pontosított: a Társadalomtudományi Karon ­végzett (a parlament honlapján közzétett életrajzban így már a TTK szerepel -a Szerk).

Azt viszont, hogy hol érettségizett, még mindig nem lehet tudni. A találgatások régóta folynak, fiatal roma értelmiségiek pár éve tüntetésen követelték, hogy Farkas mutassa be az érettségi bizonyítványát. Hiába. Nem kerültek elő hajdani osztálytársak azon az „érettségi találkozón" sem, amit a RomNet portál szervezett. Egyelőre pusztába kiáltott szó az adatvédelmi hatóság vezetőjének állásfoglalása is. Pedig Péterfalvi Attila hangsúlyozta: „egy országgyűlési képviselő alap- és középfokú végzettségének ténye, helye és ideje közérdekből nyilvános adat".

Farkas Flórián életrajza a parlament honlapján: valami hiányzik
Farkas Flórián életrajza a parlament honlapján: valami hiányzik

Farkas ráadásul nem csupán parlamenti képviselő, 2014 végén miniszterelnöki biztossá nevezte ki Orbán Viktor kormányfő. Nemrégiben közzétett vagyonnyilatkozatában a Miniszterelnökséget jelölte meg munkahelyeként. A kormányzati portálon ugyanakkor a miniszterelnöki biztosokat, közöttük őt is, a Miniszterelnöki Kabinetirodánál találjuk. A biztonság kedvéért mindkét minisztériumnak feltettük a romaügyi miniszterelnöki biztos végzettségére vonatkozó kérdéseinket, vagyis azt, hogy hol és mikor fejezte be iskoláit. Az efféle adatokat állítása szerint nem kezelő Miniszterelnökség még készséges volt a kabinetirodához képest, ahonnan nem kaptunk választ.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.