Nem engedett a kormány, tényleg kinyírják az Ubert

Legfeljebb 365 napig ideiglenesen blokkolhatók lennének azok az internetes oldalak, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak – ismertette a személyszállításról szóló törvény módosítását kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Fónagy János elmondta: a javaslat a tevékenységet legálisan végző adófizető taxisok érdekében kezdeményezi a szankciók szigorítását, amelyek szerint a jogellenes tevékenységre használt személygépkocsit elsőként hat hónapra, később akár három évre ki lehetne vonni a forgalomból. A közúti közlekedési előéleti pontrendszerben 9, majd újabb 9 büntetőpont járna az engedély nélküli sofőrnek, így tőle ismételt jogsértés esetén fél évre elvehetnék jogosítványát.

Az Uber még korábban reagált a kormány terveire. – A megjelent javaslat – amely az egész világon precedens nélküli – munkahelyeket tesz tönkre, nem veszi figyelembe 150 ezer, többségében fiatal magyar felhasználó érdekeit, és elvágja Magyarországot a világnak azon részétől, ahol komolyan veszik a digitális fejlődést – közölte néhány hete Fekete Zoltán, az Uber magyarországi vezetője. A megjelent hírekből úgy tűnik, hogy a kormány tervei alkotmányellenesek, és sértik az uniós jogot is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.