Munkanélküliekkel építtetik fel a kerítést

Csütörtökön 490 munkanélkülit hívtak be a szegedi megyeházára. Aki az orvosi vizsgálat szerint alkalmas rá, hogy a szerb-magyar határzárnál dolgozzon, annak be kell állnia kerítést építeni, különben elesik a havi 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatástól.

Kizárólag férfiakat hívtak be a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályára a szegedi megyeházára. Azokat, akik nem vállalják el a munkát a határzárnál, kizárják a rendszerből, és a jövőben a 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatástól is elesnek - írja a Délmagyar.hu.

A portál újságírója a tájékoztatón részt vett férfiaktól megtudta, nyolcórás munkára keresnek embert, cölöpverésre, területrendezésre, fahordásra alkalmaznák őket november végéig - holott alig néhány nappal ezelőtt Orbán Viktor kijelentette, augusztus 31-ig meg kell épülnie a 175 kilométer hosszú határvédelmi kerítés.

Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője megerősítette a Délmagyar értesüléseit. Mint az MTI-nek elmondta, első körben a közvetlen határ menti, mórahalmi és szegedi járásokban élők kaptak értesítőt, de a szükséges létszám biztosítása érdekében a toborzás a határtól 50 kilométer távolságra eső járásokra is kiterjeszthető. Az ideiglenes mechanikai határzár építésénél 215 Csongrád megyei közfoglalkoztatottra számítanak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.