MSZP: az ingatlanadót a Fidesz már bevezette

Soha nem az az igaz, amit a fideszesek mondanak, hanem az, amit csinálnak - közölte Török Zsolt, a szocialisták szóvivője.

Az MSZP szóvivőjének közlése szerint az ingatlanadót nem az MSZP készül bevezetni, hanem a fideszes önkormányzatok vezették be telek- és építményadó formájában. Török Zsolt ezzel Hoppál Péter Fidesz-szóvivő vasárnapi kijelentésére reagált, amely szerint a baloldal - hatalomra jutása esetén - csökkentené vagy megszüntetné a bankadót, a kieső bevételt pedig országos ingatlanadó kivetésével pótolná.

Hoppál Péter Pécsett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a baloldal paktumot készül kötni a bankokkal. A szereplők ugyanazok: Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, vagyis azok a politikusok, akik 2010 előtt már vezették és tönkre is tették az országot. Közlése szerint "az a bankárkormány" azért bukott meg, mert a bankokat és a multikat gazdagította, a családokat pedig gyengítette.

Török Zsolt erre reagálva azt mondta, a bankadót a szocialista kormányzás idején vezették be, vagyis Hoppál Péter rosszul emlékszik, vagy szándékosan mond valótlant. A szocialista politikus szerint az embereknek tudniuk kell: soha nem az az igaz, amit a fideszesek mondanak, hanem az, amit csinálnak.

Példaként említette: miközben arról beszélnek, hogy nincsenek megszorítások, Orbán Viktor gazdaságpolitikai ámokfutása már eddig félmillió forintjába került egy átlagos kétgyermekes magyar családnak. Amennyiben pedig kormányon maradnának további megszorításokat hajtanának végre - fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus úgy látja, az emberek csupán egy további adót tudnának elképzelni, mégpedig a "Közgéphez kötődő Simicska zrt.-k és Nyerges kft.-k vagyonadóját", ezek a cégek ugyanis Török Zsolt szerint "pofátlan mértékben" vagyonosodtak és gazdagodtak az elmúlt időszakban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.