MSZP: Szijjártó fejezze be a diplomáciai ámokfutást!

Mesterházy Attila szerint Magyarországon nincs választási kampány, a magyar külügyminiszter befejezhetné a hetek óta tartó diplomáciai ámokfutását.

Az MSZP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés külügyi bizottságának tagja Szijjártó Péter menekültválsággal kapcsolatban tett nyilatkozataira reagált az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a magyar nemzeti érdek azt diktálja, hogy a Fidesz-kormány a napi pártpolitikai érdekei helyett Magyarország hosszú távú érdekeit tartsa szem előtt. A menekültválság kezeléséhez sikeres nemzetközi együttműködésre van szükség, amihez a magyar kormánynak is a partnereket, nem pedig a konfliktusokat kellene keresnie - írta.

Az MSZP-s politikus szerint a "szerénység a magyar kormányra is ráférne", hiszen az utóbbi hetekben maga is tömegesen szállítja regisztráció nélkül Ausztria határaihoz a menekülteket, és a civilek segítsége nélkül humanitárius katasztrófa alakult volna ki Magyarországon.

Indokolt a szerénység azért is, mert a magyar kormány nem olyan rég még a saját rendőrei és katonai ellátásáról sem volt képes gondoskodni - jegyezte meg az MSZP közleményében.

Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteki közleménye szerint azt mondta: "határozottan kérjük Horvátország miniszterelnökét, fejezze be ámokfutását és hagyja ki hazánkat a minden bizonnyal nagyon izgalmas horvát választási kampányból".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.