MSZP-SZDSZ-egyeztetés: fél óra se kellett hozzá

Fél óráig se tartott az MSZP és az SZDSZ között mára összehívott egyeztetés a miniszterelnök-jelöltről.

Fél óráig sem tartott az MSZP és az SZDSZ harmadik hivatalos miniszterelnök-jelölő egyeztetése a Parlamentben. A két párt tárgyalódelegációjának tagjai ezúttal sem nyilatkoztak. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy Surányi György véglegesnek tűnő elutasító válasza után milyen jelöltekben gondolkodnak a pártok.

Az SZDSZ-ben a hírek szerint ismét Bokros Lajos és Békesi László neve forog, bár egyes források tudni vélik, hogy van új név a kalapban. Jaksity György jelölését viszont informátoraink nem tartják valószínűnek (ráadásul Jaksity közleményben tudatta, hogy nem is vállalná a miniszterelnök-jelöltséget), a sajtóban felmerült többi név közül Bajnai Gordon támogatását is elutasítják - csakúgy, mint a szocialisták eddigi hivatalos jelöltjeit, Glatz Ferencet és Vértes Andrást.

A csütörtöki parlamenti egyeztetés előtt Horn Gábor SZDSZ-ügyvivő csak annyit közölt: várják az MSZP javaslatát és amíg lehet, folytatják a tárgyalást. Az SZDSZ ügyvivői testülete csütörtök délután ülésezik, az MSZP elnöksége pedig pénteken. Szocialista forrásaink szerint a pénteken "kipótolják névsort" - magyarán Surányi helyett új nevet dobnak be, amelyről várakozásaik szerint "szinte bizonyosan" meg fognak tudni állapodni a szabad demokratákkal.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.