MSZP-s név az offshore-ozók között

A Fideszes Horváth Zsolt után újabb magyar politikusról derült ki, hogy köze van a Panama-papírokban felderített offshore cégekhez.

Az MSZP korábbi pénztárnokának, Boldvai Lászlónak a neje, Konti Csilla Szamoán tudhat magáénak egy vállalkozást – számol be a 444.hu. Az asszony egy vidéki gimnáziumban tanít, emellett egy svájci bankszámlával is rendelkező szamoai cég tulajdonosa. 

A Tanka Ltd. nevű cég 2008 óta működött, Konti 2012-ben jelent meg tulajdonosként. A cég ügyeiben a svájci tanácsadó cég, a Sieber Consulting járt el. A személyes adatok között megadott lakcím alapján egyértelmű, hogy Boldvai László feleségéről van szó. A férj ebben az időszakban az MSZP parlamenti képviselője volt. 

A házaspár neve már korábban is felmerült például a Tocsik-ügyben, vagy a brókerbotrányban is. Boldvaiék lakhelyén, Salgótarjánban hatalmas házuk és a nő luxusautói keltettek feltűnést néhány éve – írja a lap.  

Boldvai Lászlót megkereste kérdéseivel a Direkt 36. Azonban sem a politikus, sem a felesége nem válaszoltak az e-mailben megküldött kérdésekre, így nem tudni, hogy Konti a törvényeknek megfelelően beszámolt-e a magyar adóhatóságok felé a külföldi cégből származó esetleges jövedelméről, hogy a tanári állásán kívül volt-e olyan munkája, amiből származott jövedelme, illetve hogy a szamoai céget feltüntette-e vagyonbevallásaiban, amelyeket képviselői hozzátartozóként adott le az Országgyűlésnek. 

A német Süddeutsche Zeitung szerezte meg az offshore cégeket leleplező titkos iratokat, amelyeket az International Consortium of Investigative Journalists nevű tényfeltáró újságíró-szervezet koordinálásával dolgoztak fel 76 ország újságírói. A dokumentumok egy Mossack Fonseca nevű panamai ügyvédi iroda belső iratállományából származnak. A titkos iratok vizsgálatában, amelynek során közel 215 ezer offshore cégről találtak dokumentumokat, Magyarországon a Direkt 36 vett részt.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.