Morvai Krisztina négy percet beszélhet a parlamentben

Élnek felszólalási lehetőségükkel az európai parlamenti (EP) képviselők a jövő évi költségvetés általános vitájában az Országgyűlésben.

A házbizottság állásfoglalása alapján az Európai Néppárt képviselői 35, az európai szocialisták 10, a független képviselők pedig fejenként 2,5 percet beszélhetnek.

Két és fél percnyi ideje lehet a felszólalásra Bokros Lajosnak, valamint a három jobbikos képviselőnek, Morvai Krisztinának, Balczó  Zoltánnak és Szegedi Csanádnak. Először fordulhat elő a parlamentben, hogy olyan politikusok szólalnak fel a plenáris ülésen, akik nem parlamenti képviselők és pártjuk nem parlamenti párt.

A magyar Országgyűlésben frakcióval rendelkező pártok átadhatnak az időkeretükből az uniós képviselőiknek, de a függetlenek nem, így például a parlamenti frakcióval már nem rendelkező MDF nem adhat át  időt Bokros Lajosnak.

Az MTI körkérdésére válaszolva az MSZP frakció sajtóosztályán elmondták: az esti egyeztetésen dönt arról, hogy hogyan használják fel a rendelkezésre álló időkeretet, de a képviselőik biztosan  felszólalnak a költségvetési vitában.

A Fidesz által delegált EP-képviselők közül kedden Áder János, Deutsch Tamás, Hankiss Ágnes és Kósa Ádám szólal fel.

Szintén kedden szól hozzá a vitához az MDF EP-képviselője, Bokros Lajos.

A Jobbik közlése szerint a párt színeiben mandátumot szerzett európai parlamenti képviselők közül Morvai Krisztina négy, Szegedi Csanád pedig három és fél percet beszél a plenáris ülésen kedden, hogy felhasználják a Jobbik rendelkezésére álló időt. Balczó Zoltán azért nem él a felszólalás lehetőségével, mert ezenközben Brüsszelben dolgozik bizottsági ülésen, és egy magyar  újságíró-delegációt is fogad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.