Mesterházy nem mosolyog Pakson

Érthetetlennek tartják az MSZP elnökének pálfordulását a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban a paksi szocialisták. Mesterházy Attila elfoglaltságra hivatkozva - ám elképzelhető, hogy a várható konfliktus miatt - lemondta a december 22-ére tervezett paksi látogatását.

A paksi szocialisták megdöbbenéssel fogadták Mesterházy Attila pártelnök kijelentését, amely szerint az MSZP nem támogatja a paksi atomerőmű bővítését - közölte az MSZP Tolna Megyei 2. számú Választókerületi Társulása kedden a távirati irodával.

A közleményben azt írták, hogy az atomerőmű társadalmi elfogadottsága egyértelmű, Magyarország ellátásbiztonságához pedig elengedhetetlen a nukleáris kapacitás bővítése, amelyről Pakson, illetve annak környékén kifejezett egyetértés alakult ki.

"Érthetetlen a paksi és környékbeli szocialisták számára az ügyben bekövetkezett váratlan pálfordulás – fogalmazott a párt Paks környéki szervezete. Hozzátették: meggyőződésük, hogy Magyarország energiabiztonsága a belátható jövőben csak a nukleáris erőmű teljesítményének bővítésével képzelhető el, mindezt a 2010. évi választási programjukban is leszögezték. Megjegyezték, hogy a beruházás gazdaságélénkítő hatása is jelentős, az építés, majd az üzemeltetés során ezrek juthatnak munkához, az családok sokaságának nyújt jövedelmet.

"Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az ország számára létfontosságú kérdést rövid távú politikai célokra használja fel bárki” - írták a paksi szocialisták. Úgy fogalmaztak: "a város, a térség helyi ügyeiben a rendszerváltás óta egyetlen politikai szervezet sem használta önös érdekeire az atomerőművet. Mi, paksi és környékbeli szocialisták most sem, a jövőben sem fogjuk ezt megtenni" - zárul a közlemény, amelyet a társulás elnöke, Faller Dezső mellett a párt több helyi prominense is aláírt.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke elfoglaltságára hivatkozva lemondta december 22-ére tervezett paksi látogatását, amelynek célja eredetileg az volt, hogy a Mosolyakció keretében adományokat adjon át. Az akcióra a párt helyi szervezetének közleménye szerint Harangozó Tamást, az MSZP megyei elnökét várják.

Lapunk december 17-én Mesterházy Attila közlésére hivatkozva írta meg, hogy az MSZP nem támogatja a paksi atomerőmű bővítését. Ez jelentős fordulat, ugyanis az elmúlt húsz évben a szocialisták a leghívebb támogatóknak számítottak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.