Hagyó hátrahúzásáról egyeztettek

Akit igaztalanul vádolnak, megvédjük, akiről pedig kiderül, hogy hibát vétett, nem védjük meg” -így reagált Mesterházy Attila a Hagyó Miklóst ért vádakra. Az MSZP Budapesti elnökségét mindenesetre összehívták rendkívüli ülésre.

Burány Sándor fővárosi pártelnök és Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes órákon át tárgyalt és egyeztetett vasárnap a BKV-ügyek miatt kialakult helyzetről. Burány a tanácskozás után a Népszabadságnak azt mondta: a találkozó részleteiről nem kíván nyilatkozni, de azt megerősítette, hogy hétfő reggelre összehívta a budapesti elnökség rendkívüli ülését.

Az ügy előzménye, hogy az atv.hu szombaton azt írta: Antal Attila korábbi BKV vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra. Rendőrségi forrásokra hivatkozva a portál azt írta: Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, ám az ügyészség a BKV tulajdonosi jogait gyakorló fővárosi vezetők – a mentelmi joggal rendelkező Hagyó Miklós – felelősségét is vizsgálja.

Az atv.hu úgy tudja, hogy hétfőtől már az ügyészség folytatja a történtek felgöngyölítését, amit az indokol, hogy az ügynek politikai szála van. Demszky Gábor főpolgármester már a héten értesült arról, hogy a korábbi BKV-vezérigazgató terhelő vallomást tesz Hagyó Miklósra, ezért is nyilatkozta a sajtónak, hogy ő korábban figyelmeztette Hagyót arra, hogy amit tesz, az nem helyes. Demszky kijelentéseire reagálva Hagyó is kiadott egy közleményt még pénteken, amelyben többek között azt írta: „egy régi mondás úgy tartja: az idő és az igazság jó barátok, azaz előbb-utóbb minden kiderül. Én az idővel, és az igazsággal is szembe tudok nézni”.

Mesterházy Attila szocialista kormányfő-jelölt tegnap a hírrel kapcsolatban egyértelművé tette: „akit igaztalanul vádolnak, megvédjük, akiről pedig kiderül, hogy hibát vétett, nem védjük meg”.

Lapunk egymástól független forrásai azt vélelmezik, hogy Hagyót – ahogyan azt korábban megírtuk – hátrébb húzzák a fővárosi listáról, s a politikus akár a XII. kerületi indulástól is visszaléphet; ez azonban még nem bizonyos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.