Segítenek az átvert őstermelőknek

Jogsegélyszolgálat igyekszik megoldást találni a csalók által csőbe húzott sumonyi őstermelők adótartozásának elengedésére.

Mint arról írtunk, a Baranya megyei Sumonyban két tucat őstermelői igazolvánnyal rendelkező, ám alapvetően közmunkából, napszámból és segélyből élő helybélit egy ismerősük rávett arra, hogy írjanak alá fiktív felvásárlási jegyeket. A papírokon az állt, hogy az aláírók 10-20 millió forint értékben gabonát adtak el a hegyszentmártoni Fisch-Bau Bt.-nek.

A papírt aláírók – akik 25 ezer forintot kaptak szignójukért – semmit sem termeltek, hisz nincs ahhoz földjük, gépük, pénzük, tudásuk. A felvásárlási jegy viszont azt dokumentálta, hogy az őstermelőknek árbevételük volt, így a NAV milliós adóhiányt állapított meg valamennyiüknél.

Bár a NAV pécsi igazgatósága vizsgálatot folytat az ügyben, mivel alapos a gyanú, hogy az őstermelők beszervezői követtek el csalást, ettől még a becsapott emberek jövedelméből elkezdték vonni a hátralékot. Mivel bérük roppant alacsony, a tartozást 10-20 év alatt tudják kifizetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.