Mercedes-gyár: megvan a bombariadóval fenyegető tinédzser

Egy tizenhét éves fiú volt az, aki miatt háromszor is bombariadó volt májusban a Mercedes kecskeméti gyárában. A rendőrség lefülelte őt is, meg azt a két felnőttet is, aki rávette, hogy telefonáljon.

Két lajosmizsei férfi megbízásából egy 17 éves fiú csinált újabb bombariadót hétfőn a kecskeméti Mercedes-gyárban - írta a hvg.hu. Egy hónapon belül harmadszor kellett a fenyegetések miatt leállítani az üzemet, ami nagy kiesést jelenthet a termelésben. Kedden már csak rendőri átvizsgálás után léphettek be a dolgozók az üzembe.

Hétfőn 12 óra 24 perckor hívta fel egy ismeretlen a 112-es segélyhívószámot, hogy egy óra múlva bomba fog robbanni a kecskeméti üzemben – idézte fel a rendőrség. A helyszínre kivonuló egységek a gyár területén nem találtak robbanószerkezetet, de az üzemet átmenetileg le kellett állítani, és teljesen ki kellett üríteni.

Az ügyben a kecskeméti kapitányság közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrök megállapították, hogy két lajosmizsei férfi, a 30 éves Zs. Ábel és a 26 éves L. Pál bízta meg a 17 éves fiút, hogy csináljon bombariadót. A nyomozók május 27-én mindhármukat elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Mindannyian elismerték a bűncselekmény elkövetését, a kecskeméti kapitányság pedig őrizetbe vette őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.