Kamu bombariadók a kecskeméti Mercedes gyárban

A hétfői bombariadó után – ami már a harmadik volt ebben a hónapban – kedden reggel rendőrök álltak a kecskeméti Mercedes-gyár kapujában, minden ki és belépőt átvizsgáltak.

Kedden reggel csak rendőri átvizsgálás után léphettek be a dolgozók a kecskeméti Mercedes-gyárba – olvasható a Petőfi Népe internetes kiadásában. A be- és kiléptetést normális esetben a gyár biztonsági őrei végzik, a dolgozóknak és a vendégeknek detektoros kapun kell átmenniük érkezéskor és távozáskor is.

A most elrendelt szigorított beléptetésre azért van szükség, mert hétfőn ebben a hónapban már harmadszor kapott bombafenyegetést az autógyár. Mint arról beszámoltunk: tegnap ismét kiürítették a gyárat, a termelés is leállt. A délutáni műszak sem tudta felvenni a munkát, a gyár átvizsgálásával 18 óra 20 perckor végeztek a rendőrök. Bombát, robbanóanyagot nem találtak.

Összességében ez volt a negyedik, sorozatban pedig a harmadik bombariadó a Mercedesnél. Egy műszakban körülbelül 180 autó gördül le a gyártósorról, a bombariadók miatt kiesett termelést pedig valamikor be kell hozniuk a munkásoknak. A korábbi bombariadók kapcsán a Mercedes azt közölte, hogy be tudják hozni a lemaradást.

A hétfői bombariadót okozó ismeretlen telefonálót még keresik a rendőrök.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.