Menesztették a BKV jogi igazgatóját

Kocsis István vezérigazgató aláírta Sziebert György jogi igazgató menesztését, így az előzetes letartóztatásba helyezett egykori vezető rendkívüli felmondással távozik a cégtől - közölte a BKV. Nem kap végkielégítést.

Bolla Tibor gazdasági vezérigazgató-helyettes hétfő délelőtt még csak annyit közölt: előkészítették a volt jogi igazgató menesztését, hogy esetleges távozása esetén a cég működőképességét fenn tudják tartani, ha a jogi igazgatónak a rendőrségi nyomozás miatt távoznia kellene a cégtől. A BKV este közölte azt is: újabb 13 cég ellen tettek feljelentést, mert a belső kontrolling szerint ennyi esetben merült fel gyanú bűncselekmény elkövetésére.

Kocsis István ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, és átadta a vizsgálati jelentést is, valamint az ezzel kapcsolatos teljes dokumentációt.

A BKV volt jogi igazgatóját hétfő délután helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba a Budapest Airport Zrt. jogi igazgatójával együtt. Közös ügyvédjük, Zámbó Gyula elmondta: a jogi igazgatók mellett még két ember előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság, az ötödik gyanúsított estében pedig lakhelyelhagyási tilalmat határozott meg. A döntés ellen valamennyi gyanúsított és védő fellebbezett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.