Menekültes videómontázs is lesz a Fidesz-kongresszuson

A migránsválságról, az európai válaszokról, illetve a „magyar kormány megvédi Magyarországot és Európát" szlogenről fog szólni vasárnap a Fidesz tisztújító kongresszusa, melyen bemutatják Orbán Viktor miniszterelnök többnyelvű, a menekültválságról szóló video­montázsát is.

A bevándorlásról és a terrorizmus veszélyeiről megfogalmazott Orbán-idézetek az előzetes tervek szerint angolul és németül is elhangzanak. A kormányfő ezek szerint – egyedüli elnökjelöltként – nemcsak a kongresszusi küldöttek voksaiért kampányol vasárnap, hanem az európai népszerűségét is szeretné erősíteni.

Kormányzati források úgy ítélik meg, hogy Orbán nem csupán az európai szélsőséges pártok körében, hanem a mainstream politikában is ­egyre inkább elfogadott válaszokat ad a bevándorlási krízisre. A miniszterelnök már szeptember végén angol nyelven is elérhetővé tette Facebook-oldalát, hogy a bevándorlás-terrorizmus témában közvetlenül is eljussanak tételei az európai közvéleményhez.

A tervek szerint egyébként Orbán Viktor elnöki kampányvideóját a kongresszus után a közmédia is sugározza majd.

A Népszabadság már korábban írt arról, hogy a Fideszben többen látják úgy: „a bevándorlási vészhelyzet megoldása a végén még fontos uniós posztra repítheti Orbánt. Előtte persze még meg kell nyernie a 2018-as választást."

Ami a tisztújítást illeti: a választmányi elnök ismét Kövér László lesz, a négy alelnök közül azonban három, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos és Lázár János távozik. Pelczné Gáll Ildikó (EP-képviselő) marad, Orbán elégedett vele. Az alelnöki posztok új várományosai: Gulyás Gergely, a parlament alelnöke, Kubatov Gábor pártigazgató és Németh Szilárd rezsibiztos.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.