Megzenésítették Hoffmann Rózsa védelmezőit

"Figyelj, öcsi, nem azért jöttünk ide, hogy titeket hallgassunk. Azért jöttünk ide, hogy az ország felelős vezetőit hallgassuk. Te pedig szerintem hazamehetnél édesapádnak lecsavarni két nagy fülest, hogy nem nevelt meg" – többek között ez a mondat ihlette meg Hó Márton dalszerzőt és zenei újságírót, amikor megzenésítette a Hoffmann Rózsa előadását megzavaró diákok és a rájuk dühös közönség szóváltását.

"Ne haragudjanak, menjenek el innen. Ebben a pillanatban most is a főiskolán kellene lennie" – így kezdődik Hó Márton dalszerző YouTube-ra feltöltött dala, amelyet a Hallgatói Hálózat és a Hoffmann Rózsát védelmezők szóváltása ihletett.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A Hungexpón szervezett Educatio konferencián a Hallgatói Hálózat egyik tagja előbb bekiabálással zavarta meg Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter előadását, majd Hoffmann Rózsa előadása alatt több hallgató is kérdezni szeretett volna. Hoffmann Rózsa erre megszavaztatta a közönséget: kérdezhetnek-e a diákok.

A többség döntése alapján az államtitkár arra kérte a diákokat, az előadás után tegyék fel kérdéseiket. Mint ígérte: akkor rendelkezésükre áll majd. Hoffmann Rózsa azonban előadása végeztével azonnal levonult a színpadról.

Ezt követően, mint az a Hallgatói Hálózat Facebook-oldalára föltett videóból is látszik, a közönség éles szóváltásba keveredett a véleményüket elmondani szándékozó diákokkal. Néhányan több tiszteletre szólították föl a hallgatókat, és éretlennek titulálták őket a feladatokhoz. Majd egy férfi azt mondta a diákoknak: "Figyelj, öcsi, nem azért jöttünk ide, hogy titeket hallgassunk. Azért jöttünk ide, hogy az ország felelős vezetőit hallgassuk. Te pedig szerintem hazamehetnél édesapádnak lecsavarni két nagy fülest, hogy nem nevelt meg." Menjetek a kocsmába, ott beszéljétek meg – zárta végül mondandóját.

Ezek a mondatok most Hó Márton előadásában köszönnek vissza. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.