Megvannak a felvételek: Nyakóék korábban érkeztek, mint Erdősiné

Nyilvánosságra kerültek a február 23-án hajnalban a Nemzeti Választási Iroda épülete előtti utcarész térfigyelő kameráinak felvételei, amin látszik, hogy Nyakó István majdnem egy órával korábban érkezett, mint Erdősi Péterné. Az is látszik a videón, hogy a kopaszok félrelökték Nyakót, amikor megpróbált bejutni az épületbe.

A vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazási kezdeményezést szerette volna leadni február 23-án három MSZP-s politikus, Nyakó István, Lukács Zoltán és Gőgös Zoltán. Őket azonban egy egész csapat kopasz férfi segítségével megelőzöte egy  idős asszony, Erdősi Péterné.

A különös akciót a kopaszok mindössze az idősek iránti tisztelettel indokolták. A kigyúrt, mappákkal hadonászó férfiak pillanatok alatt eltűntek, miután Erdősi Péterné benyújtotta a kérvényét.

Bors megszerezte a felvételt, amin látszik, hogy a kora hajnalban gyülekező kopaszok után megérkeznek az MSZP-sek, majd az Iroda nyitása előtt, közel egy órával Nyakóék után Erdősiné és kísérője, aki végülis beadta a kérvényt.

A két, hét perces videó február 23-án hajnali négykor kezdődik:

04:10: A kopaszok két főnöke érkezik a Nemzeti Választási Iroda elé.
04:21: A kopaszok folyamatosan érkeznek, köztük mappákat osztanak ki. Később kiderült, ebben is Erdősiné beadványa volt.

05:55: Nyakó István, Lukács Zoltán és egy harmadik személy is megérkezik az irodához, hogy leadják saját kérdésüket. A kapuban tömörülő kopaszoktól kicsit távolabb állnak meg. 

06:44: Megérkezik Erdősi Lászlóné és egy fiatal férfi, az, aki majd végül elsőként nyújtja be a kérvényét.

06:45: Erdősné és kísérője csatlakoznak az iroda ajtajában álló kopaszokhoz. A kigyúrt csoport vezetője a kísérőt határozottan maga mögé utasítja, a látszólag kissé unatkozó Erdősi Péternét nem bántják és ő sem szól hozzá az eseményekhez. A kopaszok mintha nem tudnák, hogy a fiatal férfi is a polgármesternével van. 

07:00: Kinyitják az irodát, a kopaszok Erdősinét előreengedve bemennek az előtérbe. Nyakóék kiszorulnak. Erdősiné kísérőjét is csak perc múlva engedik be.

07:17: A kopaszok főnöke az MTI fotósával kerül összetűzésbe. A fotós fényképezni kezd, mire a kopasz odemegy hozzá, lefényképezi a telefonjával, a fotós gépét pedig odébb löki.

07:40: Nyakó István is megpróbál bejutni az Iroda épületébe. A kopaszok főnöke azonban belép elé és félrelöki. Nyakó felháborodik, de később ő is bejut.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.