Megszűnhet a kötelező hittan

Utolsókat rúgja a kötelező hit- és erkölcstan oktatása az általános iskolákban – tudta meg az Origo. Azt az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerte a lapnak, hogy a köznevelési kerekasztal keretein belül két munkacsoport is tárgyalja, megéri-e megtartani a kötelező hittan- és erkölcstanoktatást.

Mint írták, munkájuknak az is része, hogy a tanulók érdekeit figyelembe vegyék. Ha egy-egy kérdésben konszenzusra jutnak, akkor javaslatukat átadják a kerekasztalnak, amely szintén javaslattal él a döntéshozók felé. A végső döntést az egyes esetek fontossága alapján Palkovics László államtitkár, Balog Zoltán miniszter, vagy pedig a kormány hozza meg.

Ha rábólintanak a javaslatokra, a hittan és az erkölcstan a készülő új kerettantervben már nem fog szerepelni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szülők nem küldhetik hitoktatásra a kicsiket, de arra csak a délutáni fakultációkon lesz mód.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után Lázár János a kormányinfón azt közölte, a híresztelésekkel ellentétben nem szűnnek meg a hit- és erkölcstan órák.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.