Mégis földről tárgyalt Mészáros Lőrinc az államtitkárral?

Néhány órával azután, hogy a felcsúti polgármester együtt kávézott Budapesten Bitay Márton Örssel a Gresham-palotában, a Nemzeti Földalap visszavont három földárverési hirdetményt.
Kedden munkatársaink szúrták ki, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor miniszterelnök barátja Bitay Márton Örssel, a Vidékfejlesztési Minisztérium földügyekért felelős államtitkárával tárgyal a Gresham-palotában, a Four Seasons Hotel kávézójában. Kérdésünkre akkor Mészáros csak annyit mondott, hogy kávéztak, semmiről nem beszélgettek, Bitay pedig később úgy nyilatkozott, a futballról folytattak eszmecserét, és az NB I-ben a kiesés szélén álló Felcsút kálváriájáról váltottak pár szót.

Ehhez képest szombaton az Átlátszó írt arról, hogy mi lehetett a Mészáros és Bitay találkájának a valódi oka, a portál szerint legalábbis feltűnő, hogy néhány órával a felcsúti polgármester és a földügyi államtitkár tárgyalása után a Nemzeti Földalap visszavont három földárverési hirdetményt. Közülük az egyikben Mészáros cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. által bérelt földek kerültek volna kalapács alá. Összesen 165 hektárnyi földről van szó.

A visszavonás oka az lehet – találgat az Átlátszó –, hogy Mészáros családjában már majdnem mindenki elérte az egy személyre háromszáz hektáros termőföld-birtoklási határértéket, tehát ha akarnának, sem tudnának törvényesen több földet venni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.