Megint lezárták a határt az osztrákok Hegyeshalomnál

Az osztrák hatóságok biztonsági okokból lezárták az autópályát Nickelsdorfnál (Miklóshalma), emiatt az M1-es határátlépési pontnál torlódik a forgalom.
A rendőrség az M1-es autópályáról az M15-ös autóút irányába tereli a forgalmat. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság figyelmezteti az Ausztriába igyekvőket, hogy a soproni, kópházi és a jánossomorjai határátlépési pontokat használhatják.

Az autópálya elektronikus tábláin folyamatosan tájékoztatják az autósokat az esetleges torlódás mértékéről - írja a police.hu.

Az M1 aktuális csatorna beszámolója szerint a sztrádán több kilométeres kocsisor torlódott fel. Nickelsdorfban a tudósítás szerint csaknem 5000 migráns várakozik.

Az APA osztrák hírügynökség a burgenlandi tartományi rendőrségre hivatkozva vasárnap reggel azt jelentette, hogy mintegy 4700 menekült tartózkodott Nickelsdorfban.

Az APA jelentése szerint a hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mikor, hogyan és mennyi menekültet fognak tudni elszállítani a Hegyeshalom közelében lévő településről. A rendőrség közlése szerint az sem világos, hogy pontosan hova is vinnék a menekülteket Miklóshalmáról.

Az M1-es hegyeshalmi átkelőjét legutóbb öt napja zárták le az osztrák határnál keletkezett több ezres menekültáradat miatt. 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.