Csiki-csuki Hegyeshalomnál

Teljes a bizonytalanság az M1-es sztrádán és a hegyeshalmi határon. Az átkelőt lezárták, de van, aki át tud jutni. A nagy többség azonban Sopron felé halad, ahol iszonyúan nagy a torlódás.

Az M1-es autópálya 165. kilométerszelvényénél a rendőrség továbbra is az M15-ös autóútra tereli a forgalmat a Hegyeshalom felé vezető útszakaszon – közölte kedd reggel a rendőrség.

A hatóság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy aki Ausztriába szeretne eljutni, választhatja továbbra is a soproni vagy a jánossomorjai határátlépési pontokat.

Információnk szerint többen nemrég a régi 1-es úton próbálkoztak. Az osztrák rendőr közölte velük, hogy ott nem hajthatnak át a menekültek miatt biztonsági okokból. Aztán megkérdezte, miért nem mennek át a sztrádán. Ezért fölhajtottak a pályára – melyen előre jelzik, hogy Nickelsdorf átkelő zárva –, és zavartalanul átjutottak Ausztriába. A nickelsdorfi rendőröknél még lefékeztek, nehogy embercsempésznek higgyék őket.

– Van pályamatricájuk? – kérdezték az osztrákok.

– Természetesen.

– Akkor menjenek, jó utat!

Olvasóinknak ennek ellenére azt ajánljuk, hogy kövessék a magyar rendőrök jelzéseit, akkor biztosan célba érnek, még ha  lassabban is. A 85-ös soproni úton óriási a zsúfoltság, a közbeeső városokban még a zebrákon is alig lehet átmenni az út egyik oldaláról a másikra.  

Rengeteg autó torlódott fel Fertőszentmiklóson és Kapuváron is. 

Nickelsdorf területén csaknem kétezer menekült vár arra, hogy az osztrák buszok Ausztria belsejébe szállítsák őket. A hangulat nyugodt, ők már biztonságban érzik magukat. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.