Megijedt a szcientológusoktól a köztévé?

A reklámadó után újabb maflást adott a kormányoldalnak a Heti Válasz. Zavar támadt az erőben?
A szcientológusok keze már a Duna Televízióig is elér? - ezzel a kérdésfelvetéssel kezdi cikkét a Heti Válasz online kiadása egy váratlan műsorváltozással kapcsolatban, hozzátéve: annyi bizonyos, hogy nem technikai okok miatt maradt el hétfőn a róluk szóló leleplező film.

Hétfő este a jobboldalhoz közel álló Duna Televízió Dokureflex sorozatában vetítették volna A szcientológia ügynökei című filmet, ám a kiadott műsorrendtől eltérően végül egy csángó témájú riport ment adásba. A csatorna ügyfélszolgálatán az okokról annyit mondtak a Heti Válasznak: jogvita támadt a vetítés körül, de több információval nem tudnak szolgálni, így azzal sem, hogy mikor kerül adásba a 2012-es német dokumentumfilm.

"Az ember ilyenkor gyanút fog: nyilván a perekkel előszeretettel fenyegetőző szcientológusok állnak a cenzúra mögött" - írja a hetilap online változata. Tudomásuk szerint a Duna-tévések először stúdióbeszélgetést akartak a film után, ám ettől, illetve a szcientológusok várható jogi fellépésétől megijedve az MTVA úgy gondolta, hogy – főleg így, választási időszakban – eltekint az alkotás sugárzásától. Holott három éve még az MTV1 szívbaj nélkül lehozta a Míg végül semmid sem marad című, ugyancsak német játékfilmet a szcientológia árnyoldalairól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.